ESCOLA

Benvinguts a la nostra escola!

L’Escola Bressol Can Riva és un centre de caràcter públic que depèn de l’Ajuntament de Les Masies de Voltregà i té suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

La nostra escola està situada al terme municipal de Les Masies de Voltregà, és una escola àmplia, amb grans espais exteriors on s’ofereix el servei d’acollida d’infants i proporciona un servei de menjador amb cuina pròpia. Des de l’escola potenciem l’educació de qualitat per respondre a les necessitats educatives dels infants d’entre els quatre mesos i els tres anys d’edat.

L’etapa a l’Escola Bressol és una de les més importants en la vida de l’infant, ja que s’intervé en el procés de formació de forma activa. És per aquest motiu que des de l’escola donem molta importància a la intencionalitat educativa, amb l’objectiu que els infants, a través del joc, puguin desenvolupar les capacitats motrius, cognitives, emocionals i de relació.

Des de l’escola, potenciem algunes capacitats com: conèixer el seu cos, les seves possibilitats i limitacions per arribar a ser infants autònoms, així com també, l’oportunitat de relacionar-se amb els altres i explorar el seu entorn. Això ho treballem a partir d’hàbits d’autonomia, d’alimentació, neteja, salut, control d’esfínters,… i unes normes de convivència: saber compartir, respectar els companys i saber estar en diferents situacions educatives.

L’eix principal de l’escola bressol és l’infant competent, protagonista actiu amb curiositat i desitjos d’aprendre. Per això les educadores acompanyem amb afecte i respecte cada infant, des de la confiança plena en les seves capacitats i possibilitats de desenvolupament i tenint en compte que cada infant és únic i diferent. Així, i a través del nostre dia a dia, es possibilita a l’infant a incorporar-se al segon cicle d’educació infantil sense problemes.